fbpx
,

Carlson CR+


De Carlson CR+ serie van Robotic Total Stations biedt een keuze uit 1″, 2″ en 5″ hoekresoluties om aan de toepassingseisen te voldoen.

De modellen zijn herkenbaar als de CR1+, CR2+ en CR5+, en beschikken allemaal over dezelfde technologieën voor een naadloze gebruikerservaring. De instrumenten worden gecombineerd met SurvCE of SurvPC op een veldcomputer om toegang te krijgen tot het volledige scala van Carlson survey functies voor efficiëntie en automatisering in een vertrouwde omgeving. Daarnaast hebben gebruikers de optie om SurvCE Basic aan boord te installeren voor gebruik met alleen het instrument. Klanten profiteren van technische ondersteuning voor zowel het gerobotiseerde totaalstation en SurvCE of SurvPC van één bedrijf.

Het ervaren technische ondersteuningsteam biedt begeleiding en instructie voor het gebruik van het instrument en Carlson software voor vele toepassingen, zoals landmeetkunde, engineering en de bouw.

Handleiding & Datasheet

20,495.0024,495.00

20,839.00 for 3 item(s)

De Carlson CR+ Robotic Total Station. Deze robot heeft een hoeknauwkeurigheid van 1″, 2″ en 5 seconden. Het heeft een 500m reflectorloos bereik. Gecombineerd met de juiste veldsoftware kunt u uw landmeetkundige werk in een mum van tijd gedaan krijgen! Aangezien een robot automatisch uw prisma vindt, is er geen tweede persoon meer nodig om uw opmetingen te doen.  Met een robot of manueel totaalstation kan u over het algemeen een nauwkeurigheid van 1 tot 2 millimeter halen. Dit hangt natuurlijk af van de omgeving en de kwaliteit van de total station zelf en de onderdelen. De ervaring van de gebruiker speelt ook een grote rol in de nauwkeurigheid, omdat het werken met een total station veel complexer is dan met een gnss ontvanger. Een verkeerde opstelling vanaf het begin kan leiden tot onnauwkeurige metingen gedurende de gehele meting.

Belangrijkste Kenmerken

 • Hoeknauwkeurigheid van 1″, 2″ en 5″
 • Afstand nauwkeurigheid van 2mm + 2ppm
 • Max bereik van 3500 meter met prisma
 • Windows besturingssysteem
 • Volgt automatisch uw prisma
 • Richt automatisch op je prisma om te vinden en te vergrendelen.

 

Waar wordt het robotic total station voor gebruikt?

Dit Total station kan worden gebruikt voor de volgende toepassingen:

 • Landmeten
 • Deformatie
 • Grondwerken
 • Wegwerkzaamheden
 • Bouw

 

Carlson CR+ verpakking bevat:

 • 1x Hoofdeenheid
 • 1x Carlson SurvCE TS & RTS on-board software
 • 1x Lange afstand Bluetooth handvat
 • 1x SD kaart
 • 1x Li-ion batterij
 • 1x Batterij oplader
 • 1x Tribrach zonder optische plummet
 • 1x USB kabel

Mogelijke total station opstellingen

Afhankelijk van uw wensen heeft u de volgende opties:

Landmeetkundige software. Uw Total Station levert u de gegevens die u nodig hebt, maar u hebt nog steeds landmeetkundige software nodig om deze informatie te verwerken. Welke software u nodig hebt, hangt af van uw behoeften. Wij raden u aan het eenvoudig te houden en niet te betalen voor dingen die u niet nodig hebt. Dat gezegd hebbende, als u gecompliceerd landmeetkundig werk moet doen, zorg er dan voor dat u de juiste software krijgt. Enkele aanbevolen opties zijn Carlson, Aplitop en FieldGenius. Als u hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op per telefoon of via de chat hieronder!
Dataverzamelaar. U heeft wellicht een tablet of controller nodig om uw software op te draaien. Een tablet is echter niet altijd nodig omdat sommige Total stations al onboard software hebben.  Het type tablet hangt af van de software die u hebt gekozen: sommige zijn gebaseerd op Android en andere op Windows.
Prismastok. Om de beste prestaties uit uw ontvanger te halen, wilt u de storingen om u heen tot een minimum beperken en een duidelijk zicht op de satellieten boven u hebben. Daarom is het aan te bevelen je ontvanger op een prismastok van minimaal 2 meter te bevestigen. Deze zijn verkrijgbaar in vaste stangen en in telescopische stangen.
Mini prismasets. Deze zijn nuttig wanneer een hoge nauwkeurigheid is vereist. Mini prismasets stellen u in staat zo dicht mogelijk bij de grond te komen, waardoor de bewegingsfouten bij het vasthouden van de prismastok worden geminimaliseerd. Nuttig voor het werken aan funderingen en dergelijke
Driepoot en tribrach. Deze zijn nodig om uw total station op te zetten. Aanbevolen voor total station gebruik zijn houten statieven, omdat deze niet uitzetten als de temperatuur verandert. Wanneer u bijvoorbeeld in de zon werkt, zal een aluminium statief aanzienlijk uitzetten.

 

Vergelijkbare totaalstations

Global GPS Systems is momenteel bezig met het onafhankelijk testen van elke Total Station op de markt. In samenwerking met een zeer erkend landmeetkundig bedrijf zullen we alle total stations testen op hun prestaties in steeds moeilijkere omgevingen, nauwkeurigheidsclaims en meer. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Angle Measurements
Accuracy 1” (0.3 mgon), 2” (0.6 mgon), 5” (1.5 mgon)
Method Absolute, continuous, diametrical
Compensation Quadruple axis
Display resolution 0.1” (0.1 mgon)
Telescope
Magnification 30x
Distance Measurements
Prism
Range Accuracy Time Standard mode: 3500 m / 1 mm +
1.5 ppm / typ. 0.8sec*
Long mode: >10,000 m / 5 mm +
2 ppm / typ. 2.5sec
Reflectorless
Range Accuracy Time Precise capture accXess10 500m, 2 mm + 2 ppm**, typ. 3sec, 8×20 mm at 50 m
Motorization
Technology Hybrid Drives
Scout
Range 300m at round prism
TRack
Range 500 m at round prism
Max speed 90 km / h at 100 m
AIM
Range 500 m at round prism
Hz/V accuracy 1”
Technique Image processing
NavLight™
Range 5 m at 150 m
Accuracy 5 cm at 150 m
Interface
Keyboard Two full alphanumeric; 35 keys;
illuminated (2nd optional)
Display Full VGA 640 x 480 color and touch
with LED backlight
Data recording 1 GB internal memory; removable
SD card and USB stick
Ports Serial; USB; internal Bluetooth;
long- range Bluetooth handle and
external power
Operating system Microsoft Windows CE 6.0
Plummet
Type Laser point, adjustable brightness
Accuracy 1.5 mm at 1.5 m instrument height
Physical Specifications
Weight 5.0 – 5.3 kg
(w/o battery and tribrach)
Operating /
storage temperature
–20°C to 50°C / -40°C to +70°C
Protection class IP55 dust and waterproof rating
Humidity 95%, non-condensing
Power Supply
Internal battery Removable Li-Ion 4.4 Ah / 7.4 V
Operating time 7-10 h***
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Carlson CR+”

There are no reviews yet.

Andere suggesties…

SHOPPING CART

close