Robotic total stations
Toont alle 4 resultaten
-
Robotic total stations, Total Station
Carlson CR+
De Carlson CR+ serie van Robotic Total Stations biedt een keuze uit 1″, 2″ en 5″ hoekresoluties om aan de toepassingseisen te voldoen.
De modellen zijn herkenbaar als de CR1+, CR2+ en CR5+, en beschikken allemaal over dezelfde technologieën voor een naadloze gebruikerservaring. De instrumenten worden gecombineerd met SurvCE of SurvPC op een veldcomputer om toegang te krijgen tot het volledige scala van Carlson survey functies voor efficiëntie en automatisering in een vertrouwde omgeving. Daarnaast hebben gebruikers de optie om SurvCE Basic aan boord te installeren voor gebruik met alleen het instrument. Klanten profiteren van technische ondersteuning voor zowel het gerobotiseerde totaalstation en SurvCE of SurvPC van één bedrijf.
Het ervaren technische ondersteuningsteam biedt begeleiding en instructie voor het gebruik van het instrument en Carlson software voor vele toepassingen, zoals landmeetkunde, engineering en de bouw.
SKU: n/a -
Robotic total stations, Total Station
Carlson CRx Series
De Carlson CRx-serie is een eersteklas gerobotiseerd total station met de optie van 1″, 2″, 3″ en 5″ hoekresoluties, hij is dus geschikt voor elke toepassingsvereisten. Het werkt feilloos met SurvCE- en SurvPC-software voor gegevensverzameling en wordt geleverd met een geïntegreerd exemplaar van SurvCE geïnstalleerd.
De Carlson CRx-serie is snel op te zetten en zit boordevol gebruiksvriendelijke functies die uw landmeetkundige workflows vereenvoudigen en krachtige hulpmiddelen bieden om u efficiënter en nauwkeuriger te maken.
– X-MOTION™ hybride aandrijvingen
– Scout: zoek snel naar passieve prisma’s
– Volledige connectiviteit
– Robuust, in de praktijk bewezen pakket
– accXess™ EDM-technologie
– 1″, 2″, 3″ en 5″ optiesInbegrepen in pakket:
- LRBT Radiohandgreep
- Li-Ion Batterij 4.4Ah Oplaadbaar
- Stelschroevenblok zonder optisch schietlood
- Oplader
- USB-kabel
SKU: carlson-crx -
Robotic total stations, Total Station
Sokkia IX Series
De iX-serie robotic total stations zijn kleinere, krachtige oplossingen. U krijgt de efficiëntie van een robotsysteem voor één gebruiker, de kracht van reflectorloze metingen op lange afstand en de prestaties van een hybride positioneringsoplossing.
SKU: n/a -
Robotic total stations, Total Station
Stonex R80
Deze robot heeft een hoeknauwkeurigheid van 1″. Hij heeft een reflectorloos bereik van 1000 meter. Gecombineerd met de juiste veldsoftware kunt u uw landmeetkundige werk in een mum van tijd gedaan krijgen! Aangezien een robot automatisch uw prisma vindt en volgt, is er geen tweede persoon meer nodig om uw opmetingen te doen. Met een robot of manueel totaalstation kan u over het algemeen een nauwkeurigheid van 1 tot 2 millimeter halen. Maar dit hangt natuurlijk af van de omgeving en de kwaliteit van de total station zelf en de onderdelen. De ervaring van de gebruiker speelt ook een grote rol in de algehele nauwkeurigheid omdat het werken met een total station veel complexer is dan met een GNSS ontvanger. Een verkeerde setup vanaf het begin kan leiden tot onnauwkeurige metingen gedurende de gehele survey.
Het Stonex R80 pakket omvat:
- 1x Tribrach voor TS RXX serie
- 1x USB kabel voor Stonex TS RXX (UC-TS1)
- 2x BT91L, R80 oplaadbare Li-ion batterij;
- 1x R80 batterijlader voor BT91L;
- 1x R80 draagtas;
- 1x lange afstand Bluetooth
- Stylus
- 1x Regenhoes
- 1x Gereedschapsset
- 1x Schoonmaakdoek
- 1x Reflecterende vel RP30 x 4
- 1x Reflecterende plaat RP60 x 1
- 1x SW kubus-koppeling
- 1x Pen Drive set 8Gb met handleiding en video-handleiding
SKU: n/a



Wat is een Robotic Total station?
Voordat je een robotic total station kopen gaat, is het handig om eerst te weten te komen wat een robotic total station precies is. Een total station robotic is in wezen een uitzet robot, en dat is iets wat je niet zelf hoeft te besturen, in tegenstelling tot een handmatige total station. Bij het gebruik van een robotic total station hoef jij alleen de prisma stok met data collector te hanteren. Dit kan erg handig zijn met uitzetten, uitzetrobot volgt je prisma namelijk. Dit is erg handig wanneer jouw budget het niet toestaat extra werknemers kosten te hebben. Desondanks is een robotic total station prijs technisch gezien wel duurder dan een handmatig total station.
Waarom zou je gebruik maken van een robotic total station?
Als je nadenkt over het kopen van een total station robotic dan zijn er belangrijke factoren die meespelen. Wanneer we het hebben over robotic total station prijs dan is een ding erg duidelijk, hij is veel duurder dan de handmatige variant. Het is dus belangrijk om een aantal factoren te overwegen. Ga je het station total vaak en over een langere tijd gebruiken of word er sporadisch mee omgegaan en zal hij niet nodig zijn bij de meeste projecten. Als je een total station kopen gaat en het is de bedoeling dat je er vaak mee gaat landmeten, dan adviseren wij een total station robotic. Ondanks dat de prijs van een uitzetrobot je kan afschrikken weegt het vaak voordelig uit wanneer je het vergelijkt met werknemers kosten. En het maakt het landmeten een stuk makkelijker omdat jij alleen maar naar de punten hoeft te lopen terwijl de uitzetrobot jouw prisma volgt, dit kan goed van pas komen tijdens het uitzetten. Zoals al eerder werd gezegd hoeft er bij het gebruik van een robotic total station maar één persoon aan de slag te gaan. Ja, de robotic total station prijs is een investering, maar op de lange termijn weegt het goedkoper uit tegen de kosten van meerdere werknemers over een langere periode.
Ik wil een robotic total station kopen, waar moet ik op letten?
Wanneer je robotic total station kopen gaat, dan zijn er een aantal zaken die jij duidelijk moet hebben voor jezelf. Kan ik met mijn budget een robotic total station kopen, en haal ik het eruit op de lange termijn. Ga ik het robotic total station inzetten voor meerdere projecten of word het total station robotic sporadisch gebruikt? Let ook op bij het aanschaffen van de software, de software die jij gaat hanteren op jouw total station robotic is niet dezelfde software die jij aanschaft voor een GNSS ontvanger als je gaat landmeten. Dus check goed dat de software die jij koopt ook echt bedoelt is voor een uitzetrobot. Vervolgens is het handig om informatie op te doen over de specificaties die jij nodig hebt en welk Robotic total station jij zou moeten kopen om die specificaties te matchen. Kijk ook naar welke merken bekend staan om robotic total station, en of de verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt. Oudere spelers op de markt vragen namelijk voor hun oudere producten dezelfde prijs als toen de robotic total station uitkwam. Het zou namelijk erg zonde zijn als jij een total station robotic gaat kopen maar achteraf blijkt het een verouderd model te zijn.
Wat is de gemiddelde robotic station total prijs?
De gemiddelde robotic station prijs ligt ongeveer tussen de 11000 en de 30000 euro. Dit is afhankelijk van de specificaties de uitzetrobot heeft, hoe beter de specificaties hoe vaker de robotic total station prijs aan de hoge kant is. Al zijn er ook merken die dezelfde high end specificaties hebben maar hun robotic total station prijs nog steeds aan de lage kant hebben. dus let tijdens het kopen van een robotic total station goed op of de robotic total station prijs ook nog verwantwoord is.
Kan ik met een robotic total station uitzetten?
U kunt met een robotic total station uitzetten. Een manier om uit te zetten met een uitzetrobot, is het vooraf tekenen van punten in CAD software. Vervolgens kan je deze kanttekening uploaden in je robotic total station en de punten opzoeken. Hier komt het voordeel van een total station robotic weer naar voren. Want een robotic total station is in staat jouw prisma te volgen terwijl jij naar de punten toe loopt. Hierdoor hoef je niet steeds iemand bij het station total hebben staan.