,

Stonex R1 PLUS

(1 klantbeoordeling)

Dit totaalstation heeft een hoeknauwkeurigheid van 2 seconden. Het heeft een reflectorloos bereik van 600 meter en een prisma bereik van 5000 meter. Gecombineerd met de juiste veldsoftware kunt u uw landmeetkundige werk in een mum van tijd gedaan krijgen!  Met een robot of manueel totaalstation kunt u over het algemeen een nauwkeurigheid van ongeveer 1 tot 2 millimeter bereiken. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van de omgeving en de kwaliteit van de total station zelf en de onderdelen. De ervaring van de gebruiker speelt ook een grote rol in de nauwkeurigheid aangezien het werken met een total station veel complexer is dan met een gnss ontvanger. Een verkeerde setup vanaf het begin kan leiden tot onnauwkeurige metingen gedurende de gehele survey.

Meegeleverd met de Stonex R1 PLUS Series:

2x BT43, Oplaadbare Li-on batterij voor total station R15/R1 serie, 7.4V, 3400mAh
1x FDJ6-L1, Batterijlader voor BT82/BT43/BT31, 110/220V, DC 8.4V, 900 mA
1x Tribrach voor TS RXX-serie
1x Draagtas voor R1/R1 PLUS
1x USB-kabel voor Stonex TS RXX (UC-TS1)
1x Regenhoes
1x Gereedschap set
1x Schoonmaakborstel
1x Reflecterende plaat RP30 x 4
1x Reflecterende plaat RP60 x 1
1x SW kubus-koppeling
1x Pen Drive set 8Gb met handleiding en video-handleiding

Handleiding & Datasheet

344.00 for 3 item(s)

Beëindigd product

 

Stonex R1 Plus Total Station, nauwkeurige afstands- en hoekmetingen, geconcentreerd in 5 Kg pure technologie. Het perfecte gereedschap wanneer de topografische werken een lichte en snelle machine vereisen, de hele dag werkend dankzij 26 uur continue werktijd. De standaard ingebouwde veldprogramma’s maken de R1 Plus geschikt voor elke bouwplaats, kadaster, kartering en uitzetwerkzaamheden. Geen beperking voor afstandsmetingen, tot 5.000 m met een enkel prisma – 600 m reflectorloos (KGC 90%) – en 2″ als hoeknauwkeurigheid, garanderen altijd een betrouwbare puntenberekening. De R1Plus is ontworpen om bestand te zijn tegen regen en stof: de IP66-certificering laat toe om zelfs bij hevige regen door te gaan met de meting. Het ontwerp van de behuizing onderscheidt zich door zijn robuuste mechanische structuur, en de hoogwaardige telescoop, met 30X vergroting en verlicht dradenkruis, biedt de beste waarnemingskwaliteit onder alle lichtomstandigheden.

LANGE AFSTAND METINGEN

Dankzij de hoge efficiëntie EDM, garandeert de R1 Plus lange afstandsmetingen: 600m in reflectorloze modus en tot 5.000m met behulp van een enkel prisma, met millimeter nauwkeurigheid.

SNEL, NAUWKEURIG, BETROUWBAAR

Het meten van afstanden in één seconde, met een nauwkeurigheid van 2mm, maakt elke job uiterst kosteneffectief en betrouwbaar. De brede waaier van toepassingssoftware maakt het mogelijk om de taken van de Landmeter direct in het veld uit te voeren.

3 DAGEN VELDWERK

Het lage stroomverbruik circuit ontwerp en de twee hoge capaciteit batterijen maken het mogelijk om continu te werken gedurende 26 uur en om meer dan 1.000 afstanden te meten. De SD kaart tot 16 Gb kan een enorme hoeveelheid data opslaan.

HOGE BESCHERMINGSGRAAD

IP66 stofdicht/waterdicht garandeert de hoge betrouwbaarheid van de R1 Plus in alle weersomstandigheden en maakt het mogelijk om zelfs onder zeer vochtige omstandigheden en waar zand en stof aanwezig zijn, te blijven werken.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Hoeknauwkeurigheid van 2″
 • Afstandsnauwkeurigheid van 2mm + 2ppm
 • Max bereik van 5000 meter met prisma
 • Windows besturingssysteem
 • 30x vergroting
 • software aan boord

Waar wordt het voor gebruikt?

Dit Total station kan worden gebruikt voor de volgende toepassingen:

 • Landmeten
 • Grondwerken
 • Wegwerkzaamheden
 • Bouw

Mogelijke total station opstellingen

Afhankelijk van uw eisen heeft u de volgende opties:

Landmeetkundige software. Uw Total Station levert u de gegevens die u nodig hebt, maar u hebt nog steeds landmeetkundige software nodig om deze informatie te verwerken. Welke software u nodig hebt, hangt af van uw behoeften. Wij raden u aan het eenvoudig te houden en niet te betalen voor dingen die u niet nodig hebt. Dat gezegd hebbende, als u gecompliceerd landmeetkundig werk moet doen, zorg er dan voor dat u de juiste software krijgt. Enkele aanbevolen opties zijn Carlson, Aplitop en FieldGenius. Als u hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op per telefoon of via de chat hieronder!
Gegevensverzamelaar. U heeft wellicht een tablet of controller nodig om uw software op te draaien. Een tablet is echter niet altijd nodig omdat sommige Total stations al onboard software hebben.  Het type tablet hangt af van de software die u hebt gekozen: sommige zijn gebaseerd op Android en andere op Windows.
Prismastok. Om de beste prestaties uit uw ontvanger te halen, wilt u de storingen om u heen tot een minimum beperken en een duidelijk zicht op de satellieten boven u hebben. Daarom is het aan te bevelen je ontvanger op een prismastok van minimaal 2 meter te bevestigen. Deze zijn verkrijgbaar in vaste stangen en in telescopische stangen.
Mini prismasets. Deze zijn nuttig wanneer een hoge nauwkeurigheid is vereist. Mini prismasets stellen u in staat zo dicht mogelijk bij de grond te komen, waardoor de bewegingsfouten bij het vasthouden van de prismastok worden geminimaliseerd. Nuttig voor het werken aan funderingen en dergelijke
Driepoot en tribrach. Deze zijn nodig om uw total station op te zetten. Aanbevolen voor total station gebruik zijn houten statieven, omdat deze niet uitzetten als de temperatuur verandert. Wanneer u bijvoorbeeld in de zon werkt, zal een aluminium statief aanzienlijk uitzetten.

Vergelijkbare totaalstations

Global GPS Systems is momenteel bezig met het onafhankelijk testen van elke Total Station op de markt. In samenwerking met een zeer erkend landmeet kundig bedrijf zullen we alle total stations testen op hun prestaties in steeds moeilijkere omgevingen, nauwkeurigheid claims en meer. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

 

Artikelnummer: B20-220058 Categorieën: ,
Gewicht 10 kg
Afmetingen 40 × 40 × 50 cm
Merk

Stonex

Hoek Nauwkeurigheid

2"

Afstand nauwkeurigheid

2mm + 2ppm

Bereik met Prisma (meters)

5000

Bereik zonder Prisma (meters)

600

Internet modem

Geen sim kaart optie

Batterij type

Verwisselbaar

Bluetooth

Zonder Bluetooth

Zoom factor

30x

Operating system

Linux

IP Rating

IP66

Based on 1 review

5.0 overall
1
0
0
0
0

Add a review

 1. Robert Stopar

  Artikel in perfecte staat ontvangen.

  Robert Stopar

  (0) (0)

Andere suggesties…

SHOPPING CART

close