fbpx
,

Aplitop TcpStereo


Deze Aplitop software maakt het mogelijk om stereo-plots te maken in CAD platform over luchtfoto’s met vooraf gedefinieerde oriëntaties.

Het werkt met eenvoudige anaglyph brillen tot professionele stereoscopische visie hardware, en het is vooral nuttig voor fotogrammetrische onderzoeken gemaakt met drones. Het kan ook worden gebruikt door overheidsdiensten, mijnbouwbedrijven, landverschuivingen, hydrologie, milieu, stadsplanning, enz.

Handleiding & Datasheet

355.00890.00

We moeten de map met de beeldbestanden en andere gegevens opgeven, afhankelijk van het soort project.

Digitale vluchten

We moeten enkel het bestand met de buitenoriëntaties importeren, en we verkrijgen automatisch de cameraparameters uit de metadata van de foto’s.

Verschillende formaten van de externe oriëntatiebestanden zijn toegelaten, zodat de gebruiker de kolommen kan specificeren die overeenkomen met de coördinaten van de fotocentra en de rotatiehoeken van de camera voor elke foto.

Om het importproces te voltooien, worden de parameters van de camera, de gemiddelde vlieghoogte en het terrein gevalideerd.

Analoge vluchten

In dit geval importeren we een intern oriëntatiebestand van Digi3D voor beeld en een bestand met de externe oriëntaties. Hiervoor moeten de vlucht en andere parameters van de camera worden opgegeven, zoals brandpuntsafstand, hoofdpunt, vluchthoogtes en terrein.

 

Beheer van de beelden

Bij de definitie van het project worden de beelden geconverteerd naar een piramidaal formaat om de uitvoer tijdens de visualisatie te optimaliseren. De beelden worden georganiseerd in stroken, modellen en blokken, die gelijktijdig kunnen worden geactiveerd in verschillende vensters van de toepassing.

In de werkbalk vinden we gereedschappen voor zoom, pan, schaalverandering, mini-map. Ook kan het huidige beeld naar het klembord worden gekopieerd of op schijf worden opgeslagen.

De modellen kunnen in stereo worden gevisualiseerd door goedkope systemen gebaseerd op zenders en actieve brillen, of spiegelschermen en gepolariseerde brillen. Het programma maakt ook pseudo-stereoweergave mogelijk (over elkaar geplaatste beelden) in conventionele apparatuur, en kan stereo worden bekeken met behulp van een anaglyph-bril (twee kleuren).

Met het programma kunnen we verschillende stereoscopische modellen tegelijk bekijken, automatisch van het ene model naar het andere overgaan naar gelang van de bewegingen van de gebruiker op het terrein. Ook is het mogelijk de werkelijke coördinaten van het terrein en de hoogte te kennen; ook kunnen 2D en 3D afstanden, hellingen en hoogteverschillen, perimeters en oppervlakten worden gemeten.

 

Configuratie

We kunnen een aantal karakteristieken van de applicatie personaliseren: de functies van het toetsenbord, de snelheden van de verplaatsingen in horizontale, verticale en hoogte, de eigenschappen van de cursor (vorm, grootte, kleur, hoogte tekst, etc.), en de manier waarop CAD tekeningen worden weergegeven op de stereo.

CAD synchronisatie

Het programma kan worden gesynchroniseerd met sommige versies van AutoCAD en Bricscad, en op deze manier kunnen we objecten tekenen met constante of veranderlijke hoogte door middel van de stereomodus en met dezelfde coördinaten.

Bovendien kan een tekening in de CAD worden geladen. Over het stereomodel kunnen de lagen van de tekening worden getoond waarin de gebruiker geïnteresseerd is, waarbij de pan en center van de tekening automatisch worden ondersteund.

Over de stereo viewer kunnen we:
2D en 3D afstanden meten
Hellingen en hoogteverschillen meten
Een 3D omtrek meten en de oppervlakte die er in ligt
De viewer in specifieke terrein coördinaten plaatsen
We kunnen de volgende functies in de CAD uitvoeren vanuit TcpStereo:
Rotatie van de tekening: Het draait de weergave van de tekening in de CAD om deze te laten samenvallen met die van het stereomodel.

Tekening tonen: Het toont de geselecteerde lagen van de CAD tekening op de stereo.

Simpel tekenen: tekent 3D punten en polylijnen in de CAD vanuit punten aangewezen op het stereomodel.

Continu tekenen 2D: hiermee kunnen 2D polylijnen in de CAD getekend worden door de muis te bewegen (schets), op basis van enkele door de gebruiker opgegeven werkingsparameters. Het is geschikt voor het maken van contouren.
3D Doorlopend Tekenen: Hiermee kan men 3D polylijnen tekenen in de CAD door de muis te bewegen en de hoogte te veranderen, waarbij de hoogte van de punten van de polylijn wordt geïnterpoleerd afhankelijk van de door de gebruiker aangewezen punten.

Artikelnummer: ST2 Categorieën: ,
Merk

Aplitop

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Aplitop TcpStereo”

There are no reviews yet.

Andere suggesties…

SHOPPING CART

close