Beelden aanpassen of regio’s
Er zijn regelaars voor het aanpassen van de helderheid, contrast, intensiteit, verzadiging, gamma-aanpassingen en kleurbalans. Deze kunnen worden toegepast op volledige beelden of op regio’s. Alle aanpassingen worden toegepast op een interactieve manier met voorafgaande visualisatie, waarbij de parameters grafisch of numeriek worden weergegeven. Ook kunnen we de beeldmodus wijzigen: grijsschaal of kleurdiepte: 8, 24, 16 of 32 bits, met gebruikmaking van een vast, een geoptimaliseerd of een door de gebruiker gespecificeerd palet. Ook het histogram van het beeld kan worden getoond.
Bewerkingen op beelden
Er zijn bewerkingen die bestaan uit het toepassen van een 90º, 180º, 270º draai, of een willekeurige hoek. De afbeeldingen kunnen ook over de horizontale of verticale uitlijning worden gedraaid.We kunnen de grootte van de afbeelding wijzigen door de breedte en hoogte, resolutie of percentages ten opzichte van het origineel op te geven, en de methode van interpolatie (normaal, sampling of bicubisch) aan te geven. Georefereren Een afbeelding kan worden gegeorefereerd vanaf coördinaatpunten of met behulp van een vectoriale tekening als referentie. De transformatie wordt berekend met 2D Helmert of affiene methoden. Ook worden de gemiddelde kwadratische fout en de maximale verkregen fout weergegeven. Georeferentie kan op elk moment door de gebruiker worden onderdrukt of herberekend.
Georeferentie
Een beeld kan worden gegeoreferent aan de hand van coördinaatpunten of met behulp van een vectoriale tekening als referentie. De transformatie wordt berekend met de 2D Helmert- of affinemethode. Ook worden de gemiddelde kwadratische fout en de maximaal bereikte fout weergegeven. Georeferentie kan op elk moment door de gebruiker worden onderdrukt of herberekend.
Vervormingen
Dit gereedschap vervormt een afbeelding op twee manieren: projectieve transformatie of Rubber-Sheeting. De projectieve transformatie past vier punten aan, onafhankelijk van het aantal punten dat voor de berekening wordt gebruikt. De Rubber-Sheeting techniek is een bilineaire transformatie van elk van de cellen van het gegenereerde raster van paren van oorsprongs- en bestemmingspunten, met deze techniek zullen alle punten die betrokken zijn bij de berekening worden aangepast.Het diagram hieronder toont een voorbeeld van beeldtransformatie met de Rubber-Sheeting techniek De resulterende beelden worden gemaakt met één interpolatie methode: next neighbors, bilineair, bicubisch of Lagrange. Als resultaat wordt de gemiddelde kwadratische fout getoond, alsook de maximale rest, enz.
There are no reviews yet.