fbpx
,

Aplitop TcpImage


Met deze applicatie kunnen allerlei bewerkingen worden uitgevoerd op digitale beelden, al dan niet met georeferentie, in een grote verscheidenheid aan formaten. Het is speciaal ontworpen voor projecten waarin vaak wordt gewerkt met luchtfoto’s, orthofoto’s en gescande kaarten in combinatie met vectortekeningen, zoals in de topografie, civiele techniek, architectuur, archeologie, enz. Zijn krachtige interface is zeer gemakkelijk te bedienen, stelt de gebruiker in staat om meerdere documenten te openen waarop verschillende controles van visualisatie kunnen worden toegepast. Het is mogelijk om gedetailleerde informatie van de beelden te verkrijgen, alsook om ze af te drukken met diverse controles.BeeldenAanpassing of Regio’sEr zijn controles voor het aanpassen van de helderheid, contrast, intensiteit, verzadiging, gamma-aanpassingen en kleurbalans. Deze kunnen worden toegepast op complete afbeeldingen of op regio’s. Alle aanpassingen worden toegepast op een interactieve manier met voorafgaande visualisatie, waarbij de parameters grafisch of numeriek worden weergegeven. Ook kan de beeldmodus worden gewijzigd: grijstinten of kleurdiepte: 8, 24, 16 of 32 bits, met gebruikmaking van een vast, een geoptimaliseerd of een door de gebruiker gespecificeerd palet. Ook het histogram van het beeld kan worden getoond.

Handleiding & Datasheet

100.00205.00

Beelden aanpassen of regio’s

Er zijn regelaars voor het aanpassen van de helderheid, contrast, intensiteit, verzadiging, gamma-aanpassingen en kleurbalans. Deze kunnen worden toegepast op volledige beelden of op regio’s. Alle aanpassingen worden toegepast op een interactieve manier met voorafgaande visualisatie, waarbij de parameters grafisch of numeriek worden weergegeven. Ook kunnen we de beeldmodus wijzigen: grijsschaal of kleurdiepte: 8, 24, 16 of 32 bits, met gebruikmaking van een vast, een geoptimaliseerd of een door de gebruiker gespecificeerd palet. Ook het histogram van het beeld kan worden getoond.

Bewerkingen op beelden

Er zijn bewerkingen die bestaan uit het toepassen van een 90º, 180º, 270º draai, of een willekeurige hoek. De afbeeldingen kunnen ook over de horizontale of verticale uitlijning worden gedraaid.We kunnen de grootte van de afbeelding wijzigen door de breedte en hoogte, resolutie of percentages ten opzichte van het origineel op te geven, en de methode van interpolatie (normaal, sampling of bicubisch) aan te geven. Georefereren Een afbeelding kan worden gegeorefereerd vanaf coördinaatpunten of met behulp van een vectoriale tekening als referentie. De transformatie wordt berekend met 2D Helmert of affiene methoden. Ook worden de gemiddelde kwadratische fout en de maximale verkregen fout weergegeven. Georeferentie kan op elk moment door de gebruiker worden onderdrukt of herberekend.

Georeferentie

Een beeld kan worden gegeoreferent aan de hand van coördinaatpunten of met behulp van een vectoriale tekening als referentie. De transformatie wordt berekend met de 2D Helmert- of affinemethode. Ook worden de gemiddelde kwadratische fout en de maximaal bereikte fout weergegeven. Georeferentie kan op elk moment door de gebruiker worden onderdrukt of herberekend.

Vervormingen

Dit gereedschap vervormt een afbeelding op twee manieren: projectieve transformatie of Rubber-Sheeting. De projectieve transformatie past vier punten aan, onafhankelijk van het aantal punten dat voor de berekening wordt gebruikt. De Rubber-Sheeting techniek is een bilineaire transformatie van elk van de cellen van het gegenereerde raster van paren van oorsprongs- en bestemmingspunten, met deze techniek zullen alle punten die betrokken zijn bij de berekening worden aangepast.Het diagram hieronder toont een voorbeeld van beeldtransformatie met de Rubber-Sheeting techniek De resulterende beelden worden gemaakt met één interpolatie methode: next neighbors, bilineair, bicubisch of Lagrange. Als resultaat wordt de gemiddelde kwadratische fout getoond, alsook de maximale rest, enz.

01 TcpImage-Image management 02 TcpImage-Georeferencing 03 TcpImage-Distort image 04 TcpImage-Divide images

 

Artikelnummer: IMG2 Categorieën: ,
Merk

Aplitop

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Aplitop TcpImage”

There are no reviews yet.

Andere suggesties…

SHOPPING CART

close