fbpx
, ,

Aplitop Tcp PointCloud Editor


Bewerken, filteren en beheren van puntenwolken!
Standalone toepassing voor het weergeven, bewerken en analyseren van miljoenen puntenwolken die zijn vastgelegd door vaste of mobiele scanners, LiDAR-technologie of gegenereerd door fotogrammetrietoepassingen.

Puntenwolken kunnen worden geïmporteerd in de meest gangbare formaten op de markt. Punten kunnen attributen hebben van kleur, intensiteit, tijd en categorie, en worden gerepresenteerd op basis van deze eigenschappen. U kunt offsets, rotaties of transformaties toepassen op wolken, en ze registreren met behulp van controlepunten.

U kunt ook oppervlakken en rasters genereren en analyseren, profielen en volumes berekenen, met een eenvoudige CAD op de puntenwolk tekenen, enz. Het biedt meerdere opties voor het importeren en exporteren van formaten zoals LandXML, IFC, DWG, 3D PDF, enz.

Handleiding & Datasheet

380.00950.00

De toepassingen beschikten over hulpmiddelen voor grafische selectie van punten door venster, polylijn, bol…. selectie door attributen zoals kleur, intensiteit of categorie maken het mogelijk een punt te selecteren en de punten te verwijderen die soortgelijke eigenschappen hebben. geometrische selectie maakt het mogelijk punten te filteren op dichtheid, isolatie, model enz. De terreinfilter helpt bij het bepalen van de punten die tot het terrein behoren. De bewerkingscommando’s worden toegepast op de puntselecties, zodat u ze kunt verwijderen, van categorie veranderen, verbergen, uitpakken in een apart venster, enz.

Digitaal model

Met de puntenwolk kan men een oppervlak of mesh creëren en de contourlijnen genereren. De symbologie van modellen kan gebaseerd zijn op hun hoogtes, hellingen, oriëntaties, arceringen of orthofoto’s. Meshes kunnen interactief worden bewerkt of gladmakende Piekverwijdering enz. toepassen. U kunt ook oppervlakken en meshes importeren en exporteren.

2-Filter by color 3-Slope direction map 5-Volume calculation

Tcp PointCloud editor heeft tools om alignementen in LandXML en IFC formaat te importeren en berekent een snel profiel van de puntenwolken of het model. Het is ook mogelijk om een lengteprofiel en dwarsdoorsneden langs een alignement te verkrijgen. Doorsneden met bovenaanzicht zijn bijzonder nuttig voor BIM-bouwprojecten. Volumes van voorraden gedefinieerd door een polyline of laag kunnen snel worden berekend, evenals oppervlakken en cut and fill volumes tussen modellen.

 

1-point cloud4-Profiles

Hulpprogramma’s

Point cloud editor bevat een eenvoudige Cad waarmee u op verschillende lagen kunt tekenen, met als referenties de puntenwolk en andere objecten, en u kunt ook DXF- en DWG-bestanden importeren en exporteren Punten, modellen, alignementen en tekeningen kunnen worden geëxporteerd naar 3D PDF en video nadat het traject vooraf is gedefinieerd.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Aplitop Tcp PointCloud Editor”

There are no reviews yet.

SHOPPING CART

close