fbpx

Hulp Nodig?

035 205 7939

Resultaat 1–24 van de 55 resultaten wordt getoond

RTK GNSS ontvanger systemen

Zeer technische RTK GNSS apparatuur is de meest populaire keuze voor elke landmeter die op zoek is naar het hoogste niveau van nauwkeurigheid. De categorie omvat robuuste modellen, waaronder de Carlson BRx7, die bijzonder geschikt zijn voor het werken in de meest vijandige omgevingen. Een GNSS ontvanger werkt in combinatie met een GPS systeem, maar levert een superieure nauwkeurigheid van tien millimeter.

Waar worden GNSS systemen voor gebruikt

GNSS RTK systemen zijn perfect voor alle soorten GPS karteringsonderzoeken omdat ze de infrastructuur van het gebied tot in het kleinste detail kunnen analyseren. Het zijn waardevolle hulpmiddelen voor landmeters bij het bepalen van de positie van kabels, leidingen, gebouwen en andere infrastructuur. RTK GNSS kan ook worden gebruikt voor het nauwkeurig in kaart brengen van het natuurlijke landschap voor geografische onderzoeken of het bouwrijp maken van land bij het plannen van wegen of gebouwen.

Waarom RTK GNSS systemen superieur zijn

Een RTK (Real-Time Kinematic) GNSS antenne verbetert de signaalresultaten van een GPS ontvanger. Het gebruikt een meting van een vast basisstation om real-time correcties uit te voeren die draadloos worden verzonden naar een bewegende ontvanger. Door gebruik te maken van signalen van meerdere satellieten, zoals Galileo GPS en BeiDou, wordt de nauwkeurigheid van de GPS-antenne voortdurend tot op de centimeter nauwkeurig bijgesteld, waardoor een foutloze prestatie telkens weer verzekerd is.

Aanbevolen RTK GNSS-antenne voor elke landmeter

De Topcon HiPer VR is een hoogwaardig GNSS RTK-model dat compact en licht is. De robuuste, waterdichte behuizing is gebouwd om de meest zware omstandigheden die een landmeter kan tegenkomen te weerstaan. Het bevat een geavanceerde, geavanceerde GNSS-chipset. Deze veelzijdige voorziening heeft de mogelijkheid om elk satellietsignaal te volgen, zelfs diegene die nog niet beschikbaar zijn. De Kolida K5 IMU GNSS antenne biedt een veelzijdige RTK GNSS oplossing bij het werken in drukke stedelijke gebieden. Het heeft een ingebouwde SDL400 radio die signalen door obstructies zoals voertuigen kan sturen tot een afstand van zeven kilometer. Het is zelfs compatibel met meerdere rovers tegelijk. Andere merken met hoogwaardige mogelijkheden zijn E-Survey, Emlid, South en Stonex.

De prijs van een GNSS ontvanger toegelicht

Een GNSS ontvanger is meestal duurder dan een vergelijkbare antenne met alleen een GPS structuur. Het is een geavanceerd GNSS systeem dat geavanceerde technologie bevat voor de verbinding met meerdere satellieten, een grotere capaciteit heeft voor het bepalen van paden door drukke omgevingen en sub-meter posities kan berekenen. Voor nog betere prestaties kiest u landmeetkundige apparatuur met RTK GNSS-capaciteit, inclusief actieve, real-time correcties met uiterste precisie. Het ontvangt de nieuwste RTCM-correctiegegevens van uw lokale RTK-netwerk om zijn positie op de centimeter nauwkeurig te berekenen. Sluit uw GNSS antenne aan op uw dataverzamelaar met GPS landmeet software en start de import en export van uw DTM (Digitale Terrein Modellen) in bestanden zoals .SHP, .DXF en .CSV bestanden.

Welke GNSS systemen moet ik gebruiken als landmeter?

Het is ongebruikelijk om een RTK GNSS antenne te vinden voor minder dan € 2.000, maar de Emlid Reach RS2 is een ideaal stuk apparatuur in deze prijsklasse. Hij heeft uitstekende mogelijkheden en volgt alle belangrijke satellietconstellaties, inclusief SBAS en QZSS. De radiofrequentie is 868-915 MHz en de positie-uitgang omvat NMEA en LLH/XYZ. Het is nauwkeurig tot op een centimeter, maar het heeft geen kantelsensor. In de prijsklasse tot £4.000 zijn er verschillende GNSS RTK-modellen, waaronder de South Galaxy G1 PLUS die is uitgerust met de geavanceerde Trimble Everest Multipath-Rejection Technology. Deze is ontworpen om de stabiliteit te verbeteren door de signalen van satellieten van lage kwaliteit te versterken. In de premium prijsklasse tot €10.000 kiest u voor een Carlson zoals de BRx7. Deze heeft een superieure Athena GNSS-engine en omvat meer dan 800 kanalen. Het is ook uitgerust met SureFix-technologie die landmeters in staat stelt om met de hoogste precisie te werken, zelfs onder overhangende luifels of bij verbindingen met satellieten met een laag signaal.

Heb ik een GNSS Rover of een GPS Rover en basisstation nodig?

Een GPS rover en basis station setup wordt voornamelijk gebruikt wanneer er geen actief Continuously Operating Reference Station (CORS) of VRS RTK netwerk beschikbaar is. In deze situatie zal de GPS basis fungeren als een lokaal GNSS referentie station. Dit wordt op een vaste positie geplaatst zodat het dan RTCM correctie data kan leveren aan elk van de GNSS rovers in de buurt via de ingebouwde UHF radio. Of je alleen de GNSS rover nodig hebt hangt af van de beschikbaarheid van een RTK netwerk in je regio. U kunt kijken op de RTK FIX website om te controleren of uw land Virtual reference station (VRS) RTK dekking heeft. Als u snel en nauwkeurig moet werken, vooral op drukke of gevaarlijke locaties, kan het de moeite waard zijn te kiezen voor de GNSS rover met RTK netwerk setup, omdat het opzetten van uw eigen GPS basis tijd kost.

SHOPPING CART

close