fbpx

Content Total Station categorie

Wat is een Total station?

Ooit over nagedacht om een Total station te kopen? Als dit is wat jij op dit moment aan het overwegen bent, dan raden wij aan deze tekst te lezen! Total Station valt onder landmeetapparatuur, bouwkunde, en andere civiele techniek. Met een Total Station meet je verticale hoeken, horizontale hoeken en afstand. Een Total Station doet dit door middel van het analyseren van de helling tussen de Total Station zelf en een specifiek punt. Een Total station zal je ongetwijfeld wel is hebben zien staan vlak bij een plek waar ze aan de weg werken! Een station Total is dus instaat een hoop gecompliceerde berekeningen te maken en erg precies ook. Omdat er steeds meer aanbieders zijn van een Total station, betekent dat ook dat de Total station prijs varieert per merk. Ondanks dat ze kwalitatief gezien niet heel veel meer voor elkaar onder doen!

Waarom zou je gebruik maken van een station Total?

De reden waarom u een station Total moet gebruiken, is de hoge nauwkeurigheid die u in slechts enkele seconden kunt bereiken! Een Station Total verzameld snel informatie zodat operators efficiënt het veld in en uit kunnen. Wanneer u met een Total station werkt, worden handmatige fouten bij het aflezen en registreren geëlimineerd. Dus vereist uw project millimeter nauwkeurigheid, dan is het kopen van een Total station een must. Met een Total station uitzetten gaat ook erg goed. Wanneer u bepaalde punten uittekent in een CAD software, kunt u die vervolgens met de Total station buiten in het veld weer uitzetten. Maar later gaan we hier verder op in.

Ik wil een Total station kopen, waar moet ik op letten?

Een Total station kopen is uiteraard niet hetzelfde als even boodschappen doen, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Kijk eerst heel goed welke specificaties jij nodig gaat hebben wanneer je een Total Station kopen gaat. Kijk daarna welk Total Station merk gaat voldoen aan de eisen die jij stelt voor het werken met een Total Station. Bijvoorbeeld of het merk Total Station wel betrouwbaar is. Check ook of het merk Total Station als betrouwbaar te boeken staat. Uiteraard speelt de prijs van Total station ook mee. En tot slot kan het geen kwaad om bronnen raad te plegen die jou zoveel als mogelijk is kunnen vertellen over een Total Station voordat de Total station prijs die jij betaald meer is dan je had hoeven te betalen. Dit kan komen omdat je dan waarschijnlijk een Total station hebt aangeschaft die over specificaties beschikt die jij eigenlijk niet nodig hebt.

Wat is de gemiddelde Total Station prijs?

Voordat je een Total station kopen gaat vertellen wij eerst iets over de Total Station prijs. De prijs van een station Total valt vaak niet goedkoop uit, de reden hiervoor is simpelweg de complexe technieken die er in verwerkt zijn. De gemiddelde prijs van een Total station kan variëren tussen de 1895 euro en (schrik niet) de 21000 euro. De prijs van een Total station hangt ook vooral af van het merk. De nieuwere spelers op de markt houden de Total Station prijs relatief laag. De al wat langer bestaande merken hebben de Total Station prijs echter nog vrij hoog zitten. Dit komt doordat de Total station prijs toen al vrij hoog was, maar dat was toen normaal voor dat soort apparatuur omdat het toen de tijd vrij nieuw was. De verschillen van een Total station prijs zit hem ook in het type Total Station, dat bepaalt namelijk ook de Total Station prijs. Je hebt namelijk een robotic Total Station, een Handmatige Total Station en een Theodoliet. Maar zelf adviseren wij dat wanneer je een Total station kopen gaat, jij je niet moet laten afschrikken door de prijs als het Total station dat jij voor ogen hebt de specificaties heeft die jij zoekt.

Kan ik met een Total Station uitzetten?

Ja u kan met een Total Station uitzetten. Je doet dit aan de hand van een software waar je een werktekening in gemaakt hebt. Wanneer u bijvoorbeeld een robotic Total station gaat kopen, en daarnaast zelf met een prisma stok op diverse locaties gaat staan, dan volgt van het robotic Total Station jouw prisma met millimeter nauwkeurigheid. Met een Total Station uitzetten kan ook betekenen dat je bepaalde punten hebt uitgetekend en die wilt gaan opzoeken met de prisma stok in hand, om de afstanden te bepalen.

SHOPPING CART

close