fbpx

Content GPS rover sets

GPS Rover Sets

Onze prachtige reeks van hi-tech GPS rover sets omvat veelzijdige GNSS ontvangers met een aantal van de meest geavanceerde functies. Een rover GPS systeem is een betrouwbare keuze voor vele landmeetkundige toepassingen, maar we bieden ook een intuïtieve reeks van de GNSS rover die in staat zijn om snel te zenden, waardoor ze geschikt zijn voor de meest uitdagende omstandigheden. Geavanceerde technologie afstemmen op uw specifieke project is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wat is een GPS Rover systeem?

Een GPS rover systeem, of GNSS rover zijn de GPS ontvangers waarmee u uw landmetingen uitvoert. Er zijn in principe 2 opstellingen. De Rover RTK netwerk setup In deze Rover GNSS setup heb je maar 1 GPS ontvanger nodig omdat je de correctie data voor centimeter nauwkeurigheid krijgt van een RTK netwerk. Dit hangt natuurlijk af van de dekking van dit RTK netwerk en de internet verbinding die je hebt binnen je regio. Op de RTK FIX website kunt u controleren of uw land gedekt wordt door een RTK netwerk of niet. De GPS rover en basis station setup. In deze setup heb je 2 ontvangers nodig. 1 ontvanger stel je in als je eigen basis station om correctie data van te ontvangen en de andere om mee rond te rijden en je metingen mee te doen. Meestal wordt deze opstelling alleen gebruikt als er geen RTK netwerk beschikbaar is. Een aanbevolen GPS rover te koop is de South INNO7 die een indrukwekkende 60 graden IMU tilt compensator bevat die u toelaat de moeilijkste plaatsen te bereiken. Het presteert effectief als zowel een vaste basis of bewegende GPS rover.

Hoe werkt een GNSS Rover?

Een GNSS rover is veelzijdiger dan een rover GPS systeem omdat het signalen kan volgen van elke satelliet die in een baan om de aarde draait. Het is een ideale keuze wanneer u werkt op een locatie die toegang heeft tot een VRS RTK netwerk of Continu Operating Reference Station (CORS). Als onderdeel van een GPS-systeem levert een vaste GNSS-rover RTCM-gecorrigeerde gegevens met een nauwkeurigheid van tien millimeter.

Waarom kiezen voor RTK GPS of RTK GNSS?

Waar er toegang is tot een RTK netwerk, bent u in staat om geo-data te verzamelen via slechts één RTK GPS unit. Het systeem vereist niet dat u een andere GPS-ontvanger instelt om als basisstation te fungeren. In plaats daarvan maakt een RTK-netwerk gebruik van permanent geplaatste referentiestations op verschillende locaties met tussenafstanden tot vijftig kilometer. Het RTK netwerk zendt automatisch gecorrigeerde RTCM data direct naar uw rover RTK via een NTRIP protocol. Een RTK GNSS eenheid zoals de South INNO7 heeft internet connectiviteit om 3G, 4G en zelfs 5G data te ontvangen van een RTK netwerk.

Wat bepaalt de prijs van een GNSS Rover?

Dure GNSS rovers ontvangen meestal signalen over de gehele bandbreedte, terwijl goedkopere modellen meestal een gereduceerde bandbreedte gebruiken. In de lagere prijscategorie zijn er echter nog steeds hoogwaardige rover GNSS systemen beschikbaar, zoals de Emlid Reach RS2, die werkt op een deal frequentie systeem. De Tersus Oscar GNSS-rover is iets duurder, maar hij omvat kantelcompensatie zonder kalibratie. Een GPS-ontvanger aan de bovenkant van de prijsklasse is de technisch geavanceerde South INNO7. Zijn gebruiksvriendelijke, web-compatibele interface maakt moeiteloos verbinding met uw Android tablet of smartphone om al uw verzamelde gegevens te configureren en op te slaan. Het werkt via een dubbele batterij systeem voor veelzijdig gebruik op elke locatie.

Waar wordt een Rover GPS systeem voor gebruikt?

GNSS rover sets worden gebruikt in uiteenlopende industrieën zoals mijnbouw en stedenbouw. Rover RTK systemen zijn praktisch en veelzijdig, en leveren metingen met een hoge mate van nauwkeurigheid in uitdagende omgevingen zoals zee- en offshore locaties waar werken met hoge snelheid essentieel is. Rover GPS-systemen zijn geschikt voor gespecialiseerde landelijke en stedelijke doeleinden, van het plannen van irrigatiekanalen in de landbouw tot herontwikkelingsprojecten in de bouw.

Aanbevolen RTK Rover systemen

De afgedichte behuizing van de Kolida K1 Pro maakt hem ideaal voor alle soorten marine en offshore surveys. Hij is uitgerust met een krachtige Trimble BD990-printplaat, 4 GB geheugen en is volledig compatibel met het 4G-netwerk. Voor grootschalige bouwprojecten beschikt de South INNO7 over een indrukwekkende ingebouwde radio met een bereik van vijftien kilometer via het Fair Link Protocol. In drukke stedelijke gebieden waar u snel moet werken, is de Kolida K5 Infinity effectief beschermd tegen interferentie en biedt hij ultrasnelle plaatsbepaling met een nauwkeurigheid van één tot twee centimeter.

Wat is het beste rover GNSS systeem voor mij?

Of uw nieuwste project nu UAV-kartering of machinebesturing is, er is een GNSS rover die aan uw behoeften voldoet. GPS rovers zijn ideaal voor veel voorkomende toepassingen in vele industrieën, maar voor verbeterde nauwkeurigheid is er een ruime keuze aan GNSS rovers. Er is een rover GPS systeem in alle prijsklassen, wat betekent dat u geen moeite zult hebben om de beste rover RTK voor uw project te vinden.

SHOPPING CART

close